Vannak olyan vidékek az országban, ahol esetenként szükség lehet némi önellátásra bizonyos helyzetekben. Kisebb falvakban vagy tanyákon a közműhálózat megléte gyakran hiányos, ezért egyedi megoldásokra lesz szükség az igények kielégítésére. Szerencsére, már egyáltalán nem probléma a hidrofor szivattyú és tartály beszerzése, amiből összekötve egy házi vízmű építhető fel.

Ehhez még jól jön egy nyomás- vagy áramláskapcsoló, amivel teljesen automatizálható a rendszer. A tárolóegység feladata, hogy megóvja a hidrofor szivattyú leterhelését. Mivel a rendszerben általában több 10 liter víz van elhelyezve, így amikor megnyitásra kerül a csap és ezen keresztül egy pohár víz lesz kiengedve, akkor még nem indul el a pompa.

A rendszeres ki- és bekapcsolás helyett, csak olyankor lép működésbe, amikor már a beállított szint alá csökken a nyomás. A hidrofor szivattyú ilyenkor a kívánt értékig tölti fel a rendszert és újból készenléti üzembe vált, hogy szükség esetén aktiválódhasson. Kiváló eszköz, amivel jelentősen fokozható az otthoni kényelem.