Az édességeket szinte mindenki imádja, hiszen köztudott, hogy elősegítik az endorfin, vagyis a boldogsághormon termelődését. A most bemutatásra kerülő fehércsoki krém biztosan elnyeri majd a tetszését. Nemcsak tortalapok közé kenhető, hanem cupcake díszítésére is tökéletesnek bizonyul. Ezek mellett, akár önmagában, vagyis pohárkrémként is fogyasztható.

Egyébként ez annak köszönhető, hogy az összetevői között szerepel a mascarpone, a puha vaj, a tejszín, a vanília, a porcukor és természetesen a csokoládé. A fehércsoki krém készítése a kezdőknek sem okoz nehézségeket. A csoki olvasztása után a vaj habosítása következik, amihez a porcukrot kisebb mennyiségben kell hozzáadni. Ezután a fentebb említett hozzávalókat bele kell rakni, majd alaposan összedolgozni.

A pite tészta recept sokak kedvence

Az édes verzió mellett, sokan a sósért is rajonganak. Ez egyáltalán nem jelent problémát, hiszen a pite tészta recept az interneten sokféle formában fellelhető. Ha sikerült eldönteni, hogy melyiket készíti el, akkor fontos, hogy kellő figyelmet fordítson az arányokra. Fel van tüntetve, hogy milyen tepsire érvényes a megadott mennyiség. Az első alkalommal megtörténhet, hogy nem az lesz az eredmény, amit várt.

Ilyenkor sem kell bánkódni, hiszen a közmondás is úgy tartja, hogy gyakorlat teszi a mestert. A pite tészta recept biztosan írja, hogy hideg alapanyagokkal kell dolgozni. Az összetevőket célszerű előre kimérni és hűtőbe rakni. A tésztával kapcsolatban meg kell említeni, hogy lehet leveles, illetve omlós, így mindenki a kedvére valót választhatja.

A lemon curd recept a család kedvence lesz

Amennyiben szeretné a családtagjait meglepni egy igazi különlegességgel, akkor készítse el ezt a finom krémet! A sokak által kedvelt lemon curd recept néhány hozzávalóból könnyedén elkészíthető. Mindössze 3 db citromra, 15 dkg cukorra, 3 db tojásra és 15 dkg vajra van hozzá szükség. Első lépésként öblítse le a citromokat, törölje szárazra és óvatosan reszelje le, mégpedig úgy, hogy a világos, fehér részek ne kerüljenek a héjhoz.

Ezt követően a gyümölcsöket facsarja ki, majd a kapott léhez adja hozzá a cukrot és a tojásokat. A lemon curd recept következő lépése a sűrítés. Vízgőz felett habverővel keverje, amíg megfelelő állagú lesz. Ha ezzel készen van, akkor adja hozzá a vajat és a lereszelt citromhéjat! A tálalása hűtve, üvegedényben történjen.

Az isteni mézes krémes elkészítésének a módja

A legtöbb ember szereti kényeztetni az ízlelőbimbóit különböző ínyencségekkel. Az isteni mézes krémes rövid időn belül elkészíthető. Első lépésként a tésztát kell összedobni. A lisztet össze kell keverni a szódabikarbónával és a zsírral, majd hozzáadni a cukrot, a mézet, a tojást, valamint a tejfölt. A hozzávalók adagolása természetesen a tepsi méretétől függ.

A 180 fokon előmelegített sütőben süsse világosra a lapokat, aztán készítse el a krémet. Egy mixer segítségével a tojássárgáját a cukorral, a liszttel és a tejjel keverje simára, aztán főzze sűrűre. Az isteni mézes krémes betöltése előtt a krémet hűtse le, majd vajjal ismét verje habosra. A tetejét olvasztott csokoládéval vonja be. Ha ez megtörtént, akkor kicsit rázza meg a tepsit, hogy a bevonat egyenletesen terüljön el!